Met de smaak van vroeger!

Wat is Superfood!

Het voedingscentrum zegt hier over!

Superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Maar geclaimde gezondheidseffecten van superfoods zijn over het algemeen niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd.
Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras. Maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden wel als superfood gezien.
Het Voedingscentrum is van mening dat er geen superfoods bestaan. Niet één voedingsmiddel kan alle essentiële voedingstoffen leveren die het lichaam nodig heeft. Gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf is de beste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Toch denken wij dat er wel degelijk een vorm van superfood bestaat!

Vroeger wist men het al, als iemand ziek was, kreeg hij/zij een kopje kippensoep, om aan te sterken. Als men daar over nadenkt, dan zou daar best wel eens een kern van waarheid in kunnen zitten. Uitgangspunt is wel dat deze soep niet uit een pakje komt, maar op een ambachtelijke manier (water in de pan, vlees er in doen, en 24 uur op laag vuur laten "pruttelen") bereidt is. Alle mineralen, eiwitten, vitamines, enz. uit het vlees komen in de bouillon, alleen de vetten, en dus de kilocalorien, niet.
100 jaar geleden wist men het al, echte soep is pas superfood!

Soepen van Culinique

Alle soepen van Culinique worden vers en op een ambachtelijke manier gemaakt. De basis van deze soepen is altijd een verse bouillon. Afhankelijk van de soort soep, is dit een bouillon van groenten, kip of rundvlees.
Deze soepen bevatten dus al het goede van de groenten, het kippenvlees, of het rundvlees.