Met de smaak van vroeger!

De ambachtelijke keuken!

wat betekend ambachtelijk!

Men noemt een product ambachtelijk als het op de originele of traditionele manier gemaakt wordt.
Ambachtelijke producten dragen zweet en liefde in zich; elk exemplaar is uniek doordat de ambachtsman individuele aandacht schenkt aan het materiaal. Ambachtelijke producten zouden veel duurder zijn, dan industriële producten omdat er niet of nauwelijks schaalvoordeel kan worden behaald.

Kenmerken van ambachtelijke productie!

Er is geen of een beperkte arbeidsdeling De mechanisatiegraad is beperkt Ambachtelijk staat vaak tegenover procesmatig. Persoonlijke vakbekwaamheid en ervaring zijn doorslaggevend om tegemoet te komen aan de specificatie van de klant.

De term ambachtelijk!

Omdat de term niet beschermd is wordt er in de reclame op grote schaal misbruik van gemaakt van de term ambachtelijk! De maaltijden van Culinique worden echt ambachtelijk gemaakt. Er komt geen poedertje, of pasta aan te pas. Soep wordt gemaakt zoals u dat vroeger zelf ook deed. Water in de pan, dan vlees er in, en 24 uur op laag vuur zachtjes laten pruttelen. Tomatensoep, wordt bij Culinique gemaakt van tomaten, en nee er wordt geen suiker aan toegevoegd, zo blijft de authentieke smaak van de tomaat behouden.
Meestal als u een kant en klare maaltijd gebruikt, dan ziet u dat de aardappelpuree gemaakt is van poeder waar water aan toegevoegd is. Bij Culinique maken we aardappelpuree van gekookte aardappelen, beetje room erbij, peper en zout, en u krijgt een echte aardappelpuree. Wat wel kan gebeuren, is dat u wel eens een stukje aardappel vindt in onze puree.

Moderne technieken!

Culinique maakt wel gebruik van moderne technieken. Het vlees bijvoorbeeld bakken wij aan in de margarine, dan vacumeren we deze stukken vlees, en laten die dan heel langzaam bij een heel lage temperatuur garen. Het resultaat is dat het vlees supergaar is, maar dat het vocht in het vlees ook behouden blijft. Zo toveren wij een mals stukje vlees bij u op de tafel.